Borlottibønner er vakre rosa bønner med røde spetter og er en nytelse både for synet og ganen. De smaker nesten kjøttaktig og egner seg veldig godt i gryteretter og gratenger.
Vi lot disse bønnene spille hovedrollen i søndagens moussaka i lag med aubergine.
Kok gjerne dobbel posjon med bønner og frys ned en posjon til senere bruk. Bønner er ikke snarmat, men med litt planlegging og en pose ferdig kokte bønner i frysen, er det ikke langt unna.Vi lot disse bønnene spille hovedrollen i søndagens moussaka i lag med aubergine.
Vegetarisk moussaka
Til seks personer
250 g borlottibønner (tørre)
2 auberginer (store)
1 løk
1 gulrot
1 stilk selleri
1 boks hakka tomat
2-3 ss tomatpuré
hvitløk
chili
buljongterning
1 glass rødvin
laurbærblad
vann
Hvit saus
1,5 dl melk
2 dl yoghurt naturell
2 ss maizenna
2 egg
½ ts kanel
Legg bønnene i bløt natta over, kok bønnene møre i rikelig med vann.
Del auberginene i skiver og grill skivene lett på grillpanne eller damp dem møre.
Finhakk løk, gulrot, selleri, hvitløk og chili. Surr grønnsakene blanke i litt olje, ha på tomat og tomatpurè, rødvin, buljongterning, laurbærblad og litt vann hvis det trengs.
La sausen koke til grønnsakene er møre, ha bønnene i tomatsausen.
Legg tomatsaus og auberginer lagvis i en stor form.
Rør sammen alt til den hvite sausen og hell på toppen av formen og ha gjerne på litt revet ost.
Gratiner/stek i 30-40 minutter på 200 ºC til alt er gjennomvarmt og moussakaen er gylden på toppen.
Til seks personer
250 g borlottibønner (tørre)
2 auberginer (store)
1 løk
1 gulrot
1 stilk selleri
1 boks hakka tomat
2-3 ss tomatpuré
hvitløk
chili
buljongterning
1 glass rødvin
laurbærblad
vann
Hvit saus
1,5 dl melk
2 dl yoghurt naturell
2 ss maizenna
2 egg
½ ts kanel
Legg bønnene i bløt natta over, kok bønnene møre i rikelig med vann.
Del auberginene i skiver og grill skivene lett på grillpanne eller damp dem møre.
Finhakk løk, gulrot, selleri, hvitløk og chili. Surr grønnsakene blanke i litt olje, ha på tomat og tomatpurè, rødvin, buljongterning, laurbærblad og litt vann hvis det trengs.
La sausen koke til grønnsakene er møre, ha bønnene i tomatsausen.
Legg tomatsaus og auberginer lagvis i en stor form.
Rør sammen alt til den hvite sausen og hell på toppen av formen og ha gjerne på litt revet ost.
Gratiner/stek i 30-40 minutter på 200 ºC til alt er gjennomvarmt og moussakaen er gylden på toppen.
Bildet er av moussakaen før den er stekt.
Server moussakaen med grønn salat, tzatziki og godt brød.
For flere vegetaroppskrifter og tips besøk Norwayveggie.blogspot.com
Det høres ut som en deilig moussaka-variant! =)
SvarSlettTakk, den er utrolig god.
SvarSlettOg faller i smak hos kjøttetere også ;)