mandag 17. august 2009

Kantarell, skogens gull.



Søndagen startet grått og vått, men endte i solskinn. Ikke ekte sol, men skinnet av kantareller i mosen. Når vi begynte å se oss om var det kantareller "over alt".

Kantarellen regnes som en sikker sopp og er en sopp de fleste kjenner. Har du først lært den glemmer du den ikke. Den har en meget karakteristisk duft og farge og utseende, med tykke nedgående ribber under hatten.


Kantarellsuppe med geitost

500 g renset kantarell
5 dl vann+ buljongterning
5 dl melk
1/2 løk finhakket
2 fedd hvitløk
3-4 ss snøfrisk eller chevre

Rens og del soppen, stek den lett i litt olje eller smør i lag med finhakket løk og hvitløk.
Ha over vann, melk og buljongterning, la suppa koke opp og ha i snøfrisk og la osten smelte.For en fyldigere suppe ha gjerne i litt fløte eller jevn suppa med litt maizenna.

Server med godt grovt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar