torsdag 20. august 2009

Favoritt laks

Laks er en av mine favorittfisker. Laks passer til det meste fra gryteretter til grillen, smaker godt og kler de fleste smaker, både søtt og syrlig.
Foliebakt laks kan varieres på uendelig mange måter, jeg viser deg en av mine favoritter.
Denne retten kan tilberedes god tid i forveien og kan like gjerne tas med på tur eller serveres i middagsbesøk som til hverdags. Alt den trenger til fest er litt pynt og god vin til.


Foliebakt laks med fenikkel og lime
Til to personer

300 gram laks, delt i to
1 fenikkel
½ rødløk
1 lime
olivenolje, salt og pepper
2 flak med aluminiumsfolie

Fordel fenikkelen og rødløken på hvert sitt folie flak, og legg en laksebit på hver pakke.
Ha på litt olivenolje, salt og pepper og skvis over litt limesaft.
Brett folien tett sammen og stek i ovn eller på grill i 15 min på 220ºC

For å gjøre laksen litt mer festfin kan du ha på litt hvitvin i lag med limesaften, og legge limeskiver oppå laksen.
Du kan også bruke andre grønnsaker som paprika, squash, tomat, sopp og gulrot.

Server med ris, ovnsbakte poteter eller en linsesalat.

2 kommentarer:

  1. hei på deg. maten ser veldig fin og god ut. send gjerne en smakeprøve til stiskardveien 38.

    SvarSlett