søndag 15. november 2009

Kylling med steinsopp og estragon



Steinsopp er for mange kongen i soppskoge og med rette, den er veldig god. Steinsopp regnes også som en av de sikre soppene i skogen, med sin lett gjenkjennelige ”hvetebolle” hatt og kraftige lyse stilk. Det er en sopp som egner seg godt til å tørking og da strekkes steinsoppsesongen helt til neste høst.

Kyllling med steinsopp og estragon

1 kylling, i grytestykker
200 g bacon, i terninger
100 g tørket steinsopp
2 sjalottløk, finhakket
fersk estragon
1 dl kremfløte
2 dl kyllingkraft
2 dl hvitvin

Legg steinsoppen i bløt i litt varmt vann. Brun kyllingstykkene lett, sett til side mens du bruner bacon, sjalottløk og steinsopp (spar bløtevannet). Ha i hvitvin og kok den lett inn, ha i kyllingkraft, fløte og bløtevannet fra soppen, kyllingstykkene og hakket estragon.
La det hele trekke til kyllingen er kokt og kjøttet løsner lett fra beina ( ca 30-40 min).
Server med dampet brokkoli, ris eller ovnsstekte poteter.

Nå er soppsesongen over for i år, men når du plukker sopp, spis bare sopp du er helt sikker på er matsopp. Hvis du er det minste i tvil la soppen bli igjen i skogen. (Det kommer mer utførlig soppinformasjon til høsten, når neste soppsesong står for døren.)
Steinsoppen på bildet er en godt voksen sopp og var makkaspist, så jeg tok et bilde og lot den stå og spre sporene sine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar