søndag 1. november 2009

Chilikrabbe



Krabben har skjelettet på utsida, og den virkelige skjønnheten er på innsiden i form av hvitt kjøtt i klørne og brun innmat med masse godt fett. I dagens rett bruker jeg bare klørne og beina, resten fryser jeg til å bruke i krabbesuppe.
Kjøper du levende krabber må de kokes. Kok opp rikelig med vann og ha i salt, vannet skal være like salt som havet. Når vannet fosskoker has kabbene i, kok opp vannet mellom hver krabbe og når siste krabben er i vannet, kok opp og trekk kjelen av plata. La krabbene ligge i laken til de blir kalde så lenge du har tålmodighet til.

Chilikrabbe
3-6 krabbeklør pr person
1 middels stor løk finhakket
1 boks hakket tomat
2-5 chilier uten frø (la frøene være hvis du vil ha det skikkelig sterkt)
1 hel hvitløk finhakket
5 cm revet ingefær
2 ss soyasaus
2 ss epleeddik
2 ss brunt sukker

Stek løk, ingefær, hvitløk og chili mykt og blankt, ha i tomat, soyasaus, epleeddik og sukker. Kok tomatsausen i 10- 15 minutter mens sausen koker knekk klørne lett. Når sausen er kokt trekk den av varmen og ha i krabbeklørne og server med nykokt ris og ha rikelig med servietter tilgjengelig.

Til dette passer det godt med en tørr, men fruktig musserende vin. Jeg serverte en spansk cava.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar