søndag 8. november 2009

Fiskesuppe



Fiskesuppe er hverdagsmat som blir festmat på 123. Tilsett litt safran og noen blåskjell eller reker og festen er i gang. Til hverdags liker jeg fiskesuppen med mye fisk og grønnsaker, inspirert av bergensk fiskesuppe.

Fiskesuppe

3oo g hvit fisk
100 g kaldrøkt makrell
1-2 gulrøtter
1 løk
5 cm purreløk
1 stilk selleri
5 dl fiskebuljong (vann + terning)
5 dl melk
2 ss hvetemel
sitronsaft
bladpersille
salt og pepper

Begynn med å finhakke løken og surr den blank i litt olje. Del gulroten, purren og sellerien i tynne skiver og surr det litt i lag med løken. Ha på 2 ss mel og spe med vann, melk og buljongterning, kok suppa opp og spe med litt mer melk eller vann hvis den blir for tykk. Kok suppa til melsmaken er borte (ca 5 minutter) og del fisken i terninger og ha fisken i suppa og smak til med sitronsaft og salt og pepper.
Trekk suppa av varmen, det er varme nok i kjelen til å trekke fisken ferdig og ha i hakket bladpersille.
Suppa er god servert med ristet grovt brød og aioli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar