tirsdag 24. november 2009

Gryte med lam og aprikos




Denne gryteretten er en perfekt start på førjulstida med juletekrydderier. Ikke la deg skremme av mengden krydderier, de passer fint til gløgg og julekakedeig senere i desember.


Gryte med lam og aprikos

500 g fårikålkjøtt av lam
2 gulrøtter
1 pastinakk
1stor løk
10 tørka aprikoser
2 bokser hermetisk tomat
½ l vann
½ ts malt kanel
½ ts malt nellik
½ ts malt koriander
½ ts malt spisskummin
½ ts malt chilipulver
½ ts malt kardemomme
4 fedd hvitløk finhakket
1 boks kikerter
1 granat eple
hakket fersk koriander

Brun kjøttet, grovhakk løken, del gulrøttene og pastiankken i terninger, brun de lett i gryta med kjøttet. Ha i krydderene, aprikos i terninger, tomat og vann og la gryta trekke til kjøttet er mørt ca 1 time. Før servering rør i kikertene og rikelig med hakket fersk koriander og frøene fra et granat eple.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar