onsdag 21. oktober 2009

Sprø fisk.

Fritert fisk med feite, sprø chips, servert i avispapir er en klassiker i UK.
Her i Norge er dette aldri blitt en fast food favoritt. Det skjønner jeg godt, mat druknet i fett er ikke noe særlig. Min hjemmelagde variant er ikke helt fettfri, men føles ikke feit.
Hemmeligheten ligger i røra, den må smake godt og holde seg sprø. Chipsen baker jeg i ovnen og med litt moste erter til er dette snadder.


Fish and chips

200-300 g fisk pr person
Røre
2 ss hvetemel
2 ss maizenna
1 eggehvite
2 dl øl, gjerne en mørk type
salt og pepper

Del fisken i munnfullstore stykker, og lag røra. Bland det tørre og rør i kaldt øl til en jevn røre og vend i stivpisket eggehvite. Vend fisken i mel før den has i røra, dette gjør at røra sitter på fisken.
Lag røra like før du er klar til å fritere, sånn at røra er kaldest mulig når den treffer varm olje.
Friter fiskebitene i 2-3 minutter på hver side, og legg på et fat dekket med tørkepapir for å suge opp overflødig olje.
Ølet i røra kan byttes ut med farris, men det blir best med øl.

Moste erter
Beregn 1 dl frosne erter pr person
Varm ertene med litt vann og en klatt smør. Når ertene er varme og tinte moses de lett med stavmikser. Smak ertemosen til med litt salt, pepper og sitronsaft. Og server ved siden av fisken.

I stedet for chips lagde jeg sprengte poteter, som er potetbåter bakt i ovnen til de er sprø og lett oppblåst. Det tar ca 20-30 miutter på 220ºC.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar