fredag 9. oktober 2009

Så fjæra fyker...Kyllinger er søte og gode. Kylling er et anvendelig kjøtt og beina gir god kraft. Når du kjøper kylling, kjøp den beste kvaliteten du har råd til Økologisk er best, da har kyllingen vokst opp i et godt hjem. Denne kyllingsuppa har et hint av Orienten, og er en hyppig gjest hjemme hos oss. Den er rask å lage og smaker himmelsk.


Kinesisk kyllingsuppe

½ kylling
5 cm ingefær
2 fedd hvitløk
1 rød chili
3 ss soyasaus
3 ss tørr sherry
1 revet gulrot
2 vårløk
1 stilk selleri
200 g fersk sopp
fersk koriander
½ buljongterning+ vann


Del den halve kyllingen i mindre biter og kok den mør i buljongen. Mens kyllingen koker, skrell og riv ingefær, hvitløk og finhakk chilien og ha dette i gryta i lag med soyasaus og sherry. Del vårløk, selleri og sopp i tynne skiver og riv gulroten. Når kyllingen er kokt (ca 15 min), ta den ut av buljongen og plukk kjøttet av beina. Ha i soppen, grønnsakene og kyllingkjøttet og varm til kokepunktet (grønnsakene skal bare bli varme, og beholde sprøheten), ha i fersk koriander og server.

Hvis du ikke har sherry kan du bruke litt konjakk eller whisky i stedet. Vil du ikke bruke alkohol kan du smake suppa til med litt limejuice.
Buljongen blandet med sherry og soyasaus passer også godt med laks, vegetarisk blir den ved å bytte ut kyllingen eller laksen med bønner/linser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar