onsdag 2. september 2009

Laks med fruktsalat


Grillet ananas med chili og litt brunt sukker, er en god dessert servert med vaniljeis.
Frukt til middag er kanskje ikke så vanlig, men veldig godt. Ananas har en fin friskhet og syrlighet som tåler litt krydder. I dag brukte jeg ananas i lag med tomat til en krydret fruktsalat. Denne salaten passer godt til kylling, lam eller annet stekt kjøtt og fisk. Salaten kan også varieres med andre friske og syrlige frukter som nektarin og mango.


Fruktsalat
2 skiver fersk ananas
1 tomat
1 rød chili
1 lime skall og saft
bladpersille

Skjær to 2 cm tykke skiver av ananasen og del i mindre terninger, del også tomaten i terninger. Bland frukten med revet skall (bare det ytterste grønne) og saften av limen med en finhakket rød chili og persille. Salaten blir bedre av å trekke litt før servering.

150 g laks pr person
salt og pepper


Bak laksen i 10 min på 200 ºC, og server laksen med fruktsalat og kokt ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar