onsdag 23. september 2009

Grå dag, rosa fisk

På en regnfull dag i september passer det godt med en snarlaget asiatiskinspirert fiskerett. Chili, ingefær, hvitløk, sesamolje, limejuice i lag med litt soyasaus gir en god og enkel saus som smaker godt til både rød og hvit fisk. Jeg liker å ovnsbake fisken siden jeg syns det er lettere å holde kontroll på stekingen, slik at fisken ikke blir overstekt.




Asiatisk inspirert laks
Til to personer

150 g laks pr person (eller hvit fisk)
1 tommelstor bit ingefær
2 fedd hvitløk
½ lime (saften)
1 rød chili
1 vårløk
1 ss sesamolje
3 ss soyasaus
½ savoykål eller kinakål

Del kålen i fine båter og legg den i en ovnsfast form, ta skinnet av fisken og legg den på kålen. Skrell ingefæren og finhakk den, gjør det samme med hvitløk, chili og vårløk og bland med sesamolje, limejuice og soyasaus. Hell sausen over fisken, dekk med folie og bak i ovnen på 200 ºC i ca 15 minutter til fisken er stekt, men fortsatt fast i midten.

Jeg serverer ris til og strør noen granateplekjerner over maten før jeg setter den på bordet.




Så glad blir du av å spise denne fiskeretten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar