søndag 3. januar 2010

Laks med, mandler og lime

Enda en lakseoppskrift sier du, blir jeg aldri lei? Nei, jeg er ikke lei laks enda. Laks kan varieres i det uendelige, holder god kvalitet og er rimelig mat. Jeg anbefaler Salma laks, den er spesialpakket og holder veldig god kvalitet.
Denne retten er inspirert av et flott måltid vi spiste ute på Aroma restaurant i lag med gode venner for et par år siden. Da fikk vi hel ishavsrøye bakt med mandler, lime og smør.




Laks med lime og mandler

4oo g laks
20-30 skåldete mandler
1 lime i tynne skiver
saften av 1 lime
2 ss olivenolje
pepper

Legg laksen i et ovnsfast fat og pensle laksen med litt olivenolje, klem over saften fra en lime og legg limeskiver fint over fisken og strø mandlene over. Bak fisken i 10-15 minutter på 200ºC, laksen kan godt være litt rosa i midten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar