lørdag 23. januar 2010

Kald vinter, søte poteter.


Jeg lengter til sommeren, til sol fra skyfri himmel, friske urter i hagen, til å la humla suse.
I mellomtiden får vi drømme oss vekk med komfortabel mat, som varmer godt etter en tur ute vinterkulda.
Vi trenger ikke gå i hi selv om det er litt kaldt, ullklær er en fin oppfinnelse.


Søtpotet mos

Søtpotet er i likhet med potet en søramerikansk knoll. Den passer til mer enn sweet potato pai, som amerikanerne spiser til kalkun på thanks giving. Jeg liker søtpoteter most med litt smør eller olivenolje. Det passer til alt fra torsk til pølser.
Jeg bruker å blande søtpotet og vanlig potet når jeg lager potetmos, siden søtpoteter smaker litt søtere enn potet og sammen gir de en fin balanse.

2 middels store søtpoteter
2 poteter
2 ss smør/olivenolje
salt

Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem møre i vann.
Mos potetene og bland i smør og litt salt.

Denne enkle mosen passer godt til stekte lammekoteletter med litt salat ved siden av.
Blander du i litt revet ingefær har du en mos som er super til stekt sei, torsk eller annen hvit fisk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar