mandag 11. januar 2010

Bondeomelett

Etter ønske fra en av mine trofaste lesere, er tiden endelig kommet til bondeomelett.

Jeg har laget min omelettvariant, i ovnen med eggestand og chorizopølse og tømte kjøleskapet for grønnsaker. Jeg spiste min omelett med grove brødskiver, men for en mer festlig variant kan grønnsakene og eggestanden stekes i et paiskall og serveres med grønn salat.




Bondeomelett
Til to personer + litt til lunch dagen etter
1 purreløk
1 paprika
1 boks hvite bønner
½ squash
100 g chorizo pølse
1-3 fedd hvitløk

Eggestand
3 egg
1 dl matfløte
eller 1 dl melk + 1 ss maizenna

Del purreløken i tynne ringer, paprikaen i terninger, squashen i halve skiver og riv hvitløken.
Svisj purre, paprika og squash myke i lag med chorizopølsen i tynne skiver.
Bland grønnsakene med bønnene og legg det over i et ovnsfast fat.Rør sammen eggestanden og hell det over grønnsakene. Stek i ovenen på 200ºC i ca 25- 30 minutter til eggestanden er stivnet.

Jeg lagde omeletten med en boks bønner, men du kan bruke det du liker. F.eks kokte kalde poteter.

1 kommentar:

  1. Hei Gjertrud! Denne skal testes, men vi kutter ut squash'en ;-)


    Hilsen fanaveien

    SvarSlett