søndag 20. desember 2009

Middelhavsild



Silden har spist seg feit og fin ute i havet, og paret med smaker fra middelhavet går de opp i en høyere enhet. Selv min søster, som kan styre sin begeistring for sild, liker denne varianten.

Oppskriften fant jeg i Bergens Tidende for flere år siden og denne silden har vært fast julegjest hos oss siden.

Middelhavsild

5 kryddersild fileter
1-2 rødløk
1 potte basilikum
20 svarte oliven ( kjøp gode med stein i)
10 soltørka tomater
2 røde chili
2-4 fedd hvitløk
1-2 dl olivenolje

lake

1 dl 7% eddik
1 dl vann
2 dl sukker
1-2 ts nykvernet pepper
Kok opp laken og avkjøl. Skyll silda og vann den ut hvis den er for salt. Skjær hvitløken i tynne skiver, ta frøene ut av chilien og del den i tynne skiver.
Del rødløken i fire og så i tynne skiver, og grovhakk de soltørka tomatene.
Legg sild og grønnsaker lagvis i et glass og hell kald lake over. La det stå og tekke natta over, og bytt ut halvparten av laken med olivenolje og la det trekke et døgn.

Så lenge alt er dekket av olje er silden holdbar i to uker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar