torsdag 10. desember 2009

Las veggis

Vegetarisk middag er ukas høydepunkt, det er utrolig godt. Faktisk så godt at jeg ikke savner verken kjøtt eller fisk. Grønnsaker er mye bedre enn sitt rykte, selv spinat går ned på høykant.

Nå er ikke jeg vegetarianer, og derfor er dagens middag ganske karbohydatrik. For å få litt mer proteiner kan parikaene fylles med bønner i stedet for pasta.




Fylt paprika

1 stor paprika pr person
kokt makaroni
rømme
hvitløk
pepper
blåmuggost



Skjær toppen av parikaene og ta ut kjernehuset, sett parikaene i et ovsnfastfat og sett de i varm ovn (ca 10-15 min) mens du lager fyllet.
Kok makroni og bland kokt varm makaroni med litt rømme, hakket hvitløk og smuldret blåmuggost. Ta paprikaene ut av ovnen og ha fordel fyllet i paprikaene. Sett de inn i ovenen igjen til fyllet er gjennomvarmt ca 15 minutter.





Potet og gresskargrateng
Poteter
Gresskar
Bladpersille
Sjalottløk
Timian
Blåmuggost
Salt og pepper

Del potetene i tynne skiver og gresskaret i biter, ha i mye hakket persille smuldret blåmuggost, litt olivenolje, salt og pepper.
Stek i ovene til det er mørt, ca 45 minutter på 220ºC

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar