tirsdag 15. september 2009

Lakseburger i pita

Laks er godt og disse lakseburgerene er veldig enkle og raske å lage. De har god smak og varme fra chili, hvitløk og ingefær. Servert i pitabrød med en enkel salat er det en perfekt hverdagsmiddag som er ferdig på 15- 20 minutter.




Lakseburgere i pitabrød
Til 4 burgere

500 g laks
2 chili uten frø
4 fedd hvitløk
1 tommelstor bit ingefær
1 vårløk
en skvis limejuice
og brødsmuler eller maizenna

4 grove pitabrød

Begynn med å smake til majones med limeskall og limejuice.
Lag så burgerene ved å kjøre chili, hvitløk, ingefær og vårløk i foodprosessor, ha i laksen og en skvis med lime juice og kjør til en grov farse. Hvis farsen blir for løs rør i litt brødsmuler eller litt maizenna.
Form fire burgere og stek de gyldne i glovarm panne ca 2-3 min på hver side, men pass på så de ikke blir tørrstekt.

Mens burgerene steker varm pitabrødene og lag en enkel grønn salat.

Du kan gjøre som meg og lage din egen majones, i stedet for sitronsaft og hvitløk ha i limejuice og skall.
Brødsmuler lager jeg av å kjøre en brødskive i ”fooden” eller knuse et knekkebrød.

2 kommentarer:

  1. Hadde det ikke gått an å ha i egg for å få dem til å henge sammen, eller vil det gjøre veldig mye med smak?

    Jeg spiste noen lakseburgere laget av kokkelinje-elever engang, aner ikke hva de hadde i, men den var veldig ren på smak og en fantastisk konsistens. De man får kjøpt i butikken har jo så mye fyllstoffer i seg!! Jeg tviler på de elevene brukte noe sånt. Kanskje en oppskrift mer lik din. Lagres og skal absolutt prøves!

    SvarSlett
  2. Du kan godt bruke litt egg i burgerene for å få de til å henge bedre sammen, hvis du vil det. Det er ikke nødvendig, maizennamelet binder farsen godt nok. Burgerene bør heller ikke steke for lenge, da blir de tørre og faller lett fra hverandre.

    SvarSlett