torsdag 10. september 2009

Ertesuppe med mynte



Mynte er en populær urt i sommerens mojito i lag med litt lime og rom. Det er finnes mange varianter av mynte som alle smaker litt forskjellig, fra peppermyntens skarpe mentolsmak til eplemyntens milde nesten søte myntesmak.

I dag fikk peppermynten spille første fiolin, den gjør seg veldig godt som friskt innsalg i dagens suppe.


Ertesuppe med mynte
Til ca 1 l suppe

3 poteter
1 løk    
5 dl frosne erter
1 l buljong (vann + terning)
20 mynteblader
sitronsaft
Hakk løken, svisj den blank i litt olje, del potetene i terninger og kok dem møre i lag med løken i buljongen (ca 10 min). Når potetene er møre, ha i ertene og la de bli varme, ha så i mynten og kjør suppa glatt med stavmikser eller i foodprosessor. Ha suppa tilbake i kjelen og smak den til med sitronsaft, pepper og salt hvis det trengs.
Server suppa med en klatt rømme eller kesam og godt grovt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar