søndag 6. september 2009

Høstens gode røde


Sylta rødbeter på skive med leverpostei er en gammel kjenning for mange. Ferske rødbeter med sin jordaktige søte smak er en delikatesse som får ufortjent lite oppmerksomhet. Rødbeter er gode som råkost, men bakt møre med litt olivenolje, balsamicoeddik og en løk i båter passer de godt til både kjøtt og fisk.

Ovnsbakte rødbeter

Ca 300 g rødbeter i båter
Olivenolje, balsamicoeddik
1 løk i båter

Skrell rødbetene og del dem i passende båter, gjør det samme med løken og bland med olivenolje og balsamicoeddik.
Bak rødbetene møre på 220ºC det tar ca 25- 30 minutter, kommer litt an på størrelsen på rødbetbåtene.
I stedet for balsamicoeddik kan du bruke kryddereddik, f.eks bringebæreddik eller roseeddik eller en vineddik.

Kyllingvingeklubber med appelsin

Beregn 5 klubber pr person
1-2 appelsiner, filetert
hakket persille, salt og pepper

Fileter appelsinen, det gjør du ved å skjære av en liten skalk i topp og bunn, og skjær av skallet sånn at du kan skjære ut båtene mellom hinnene som skiller båtene.
Bland klubbene og appelsinbåtene, ha på litt salt og pepper og stek på 220 ºC til klubbene er gyldne.
Klubbene får ekstra smak av appelsin, hvis de marineres i litt appelsinjuice en stund før de stekes.



Vi serverte disse rettene med ovnstekte poteter og en klatt rømme som ekstra dressing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar