søndag 13. september 2009

Sopptur

  
I dag hadde vi alle værgudene på vår side, ulltrøye under fleesegenseren ble litt i meste laget, når andre som var på tur i samme område badet.
Det var veldig mye sopp i skogen og det er nok til alle. I dag plukket vi mest gultrompetsopp, men også litt traktkantarell, kantarell, blek piggsopp, rødgul piggsopp, kremler, matrisker, sandsopp, sotvoksopp og olivenbrun vokssopp. Det meste av soppen ligger nå i tørka og til middag lagde vi en taco inspirert gryterett av blandingssopp og bønner.
Bildet viser godt kamuflerte traktkantareller, det gjelder å ha på seg "soppbrillene"














Sopp con carne
Til 4 personer
200 g karbonadedeig
500 g blandet skogsopp
( jeg brukte: matrisker, sotvoksopp, kremler, gultrompetsopp, kantarell, sandsopp, olivenbrun vokssopp)
1 stor løk
2 chili
4 fedd hvitløk
1 blomkål
1 boks hakket tomat
1 boks salat og grytebønner
1 ts malt spisskummen
1 buljongterning + litt vann

Brun karbonadedeigen i litt olje, ha i hakket løk og sopp, la løken surre blank. Ha i hakket chili (ta ut frøene hvis du vil ha en mildere rett), hvitløk, spisskummen, buljong, tomatene og litt vann. La gryta putre i 10 minutter og ha i blomkål i små buketter og grytebønner og la blomkålen koke mør (5 min).

En av de beste tingene med denne retten etter smaken, er at den blir ferdig på tiden det tar å koke ris.

Grønn salat med plommer
Til denne retten passer det med en frisk salat
1/2 hodesalat
3 plmmer i terninger
1 vårløk i tynne skiver
 lettrømme til dressing

Bland salaten og server lettrømmen ved siden av.
Rømmen demper også litt av chilien i gryteretten hvis det blir for sterkt.




En liten kosetund i soppskogen



Gultrompetsopp i massevis




Finrensing av sopp hjemme på altanen.
Den guletrompetsoppen og traktkantarellen havnet i tørka og skal bli til soppkaramell, muffins og soppsauer utover høsten og vinteren.

1 kommentar:

  1. Hei. Jeg bor også i Os. Er ofte i skogen og finner litt sopp, men ikke de helt store mengdene, og ikke steinsopp. Likte oppskriften din, og spesielt det å bruke plomme i salaten.
    Hilsen Anne Mette

    SvarSlett