torsdag 1. april 2010

Påskekylling


Kylling hører påsken til, kanskje mest vanlig med søte gule til å pynte med, men en saftig stekt kylling pynter godt opp på middagsbordet. Min variant er saftig, smakfull og gir energi til påskens utfordringer enten det er uteaktiviteter eller påskenøtter.


Kylling med yoghurt
Til 4 personer
1 stor kylling ca 1,5 kg
1 dl tyrkisk yoghurt/ matyoghurt
3 ss pesto
1 sitron, saft og skall

Bland yoghurten med pestoen og revet sitronskall (bare det ytterste gule) og saften av halve sitronen.
Skyll godt av kyllingen og tørk den lett med tørkepapir, løsne skinnet forsiktig på brystet og lårene og fordel yoghurtblandingen under skinnet. Klem resten av sitronsaften inn i bukhulen på kyllingen og legg kyllingen i et ovnsfast fat og stek den på 180 ºC i 45minutter til 1 time.
Kyllingen er stekt når det kommer blank kjøttsaft ut når du stikker en kniv mellom låret og skroget.


Som tilbehør til denne kyllingen passer det godt med en bønnestuing

Bønnestuing

2 bokser store hvite bønner
3 skiver bacon finhakket
2 sjalottløk, finhakket
1 dl hvitvin
1 dl kylling kraft
timian, basilikum, persille/ evt litt pesto
2-3 ss tyrkisk yoghurt/matyoghurt
pepper
Finhakk sjalottløken og baconet stek baconet og løken, ha i hvitvinen og la den koke inn ha så i kraften og la det koke noen minutter før du har i bønnene og urtene, de skal bare bli varme. Avslutt med å røre inn yoghurten.


I stedet for pesto, kan du bruke andre kryddere, f.eks persille, estragon, timian, basilikum, mynte, du kan også bruke tørkede urter eller en karripasta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar