mandag 16. september 2013

Grønn papayasalat


Endelig er det kommet en asiatisk matbutikk hit til Os.
Det har vi feriet med å lage "thaimat" til middag.
Torsk i soyasaus, ingefær og chili og grønn papayasalat.
Kruttsterkt, men en fin balanse av salt, surt, søtt og sterkt.

Grønn papayasalat

1 liten grønn papaya, revet grovt
1-2 chili
2-3 hvitløkfedd
1 tomat i terninger
noen peanøtter uten salt
4-5 ss fiskesaus
ca 2 ts sukker
saft av 1 lime
morter

Riv papayaen grovt, legg litt av den i morteren i lag med hvitløk og chili.
Bank det slik at hvitløken knuses og alt slipper litt saft, men ikke så mye at det blir mos.
Ha alt over i en serveringskål bland dressingen og ha den over salaten. Strø på noen hakka peanøtter og la det hele trekke litt før servering.
Lag gjerne rikelig, jeg syns denne salaten gjør seg godt som en ekstra snack i matpakken f.eks i lag med fiskekaker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar