søndag 22. juli 2012

Kantarell

Kantarell er en av våre beste matsopper og er også den matsoppen flest kjenner og tør plukke. Kantarell har når du kjenner soppen bare en dobbeltgjenger, falsk kantarell.
Kantarell danner sopprot (mykorrhiza) dvs. at den lever i samliv med trær. Den vokser ofte i blandingskog, skog med flere typer trær fra juli til sen høst.

Hatten er 3-12 cm bred, kjøttfull og traktformet med bølget kant. På undersiden av hatten har den gaffelgreinete ribber/årer fra hattkanten og nedover til stilken. Stilken er 3-10 cm høy ca 1 cm tykk og smalner nedover, kjøttet er hvitt eller blekgult, lukten er behagelig.
Kilde: norske sopper, Egeland og Myhr

Kantarellpai

1/2 kg kantareller
purre ca 10 cm
4 egg
1 dl rømme/kesam/yoghurt
Salt og pepper
1 forstekt paiskall

Riv kantarellene i mindre biter og skjær purren i tynne ringer. Stek kantarellene på panna i lag med purren til væsken fordamper og det begynner å brunes.
Legg soppblandingen i paiskallet. Vips sammen egg,rømme litt salt og pepper og hell det over fyllet. Stek paien på 200 grader i ca 30 minutter til fyllet stivner.


Lykken er et hemmelig kantarellsted.




Husk å få soppen kontrollert på soppkontroll før du spiser den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar