fredag 14. januar 2011

Torsk i kokosmelk med dampet brokkoli



Dette er en torskefavoritt her i huset, vi lager denne ganske ofte. Retten er kjapt ferdig og smaker fortreffelig. Vi bruker å ha dampet brokkoli og ris til.

Dere har kanskje skjønt det nå, jeg får ikke nok av brokkoli. For meg er brokkoli perfekt tilbehør. Brokkoli må dampes lett sånn at den gjennomvarm men fortsatt har god tyggemotstand.  


Torsk i kokosmelk med dampet brokkoli

Til to personer

300 g torsk i terninger
2-4 chilier
1 stilk sitrongress
½ potte koriander
3 limeblader (kan byttes med skall og saft av 1 lime)
1 tommel stor bit ingefær
2 -3 fedd hvitløk
1 bunt vårløk
1 parika
1 liten boks kokosmelk +litt vann hvis nødvendig
1 ts brunt sukker
1 ss fiskesaus /soyasaus
1 lime, saften

Skjær chiliene i ringer, knus den nederste delen av sitrongresset med å banke på det med en sleiv, skrell og skjeør ingefær og hvitløk i tynneskiver.

Varm en panne og ha i chili, ingefær, sitrongress, hvitløk, limeblad sukker vårløk, paprika,kokosmelk og korianderstilker. Varm opp og la det trekke i 2-3 minutter.

Ha i fisken, fiskesaus og la det trekke til fisken er ferdig. Ha i resten av korianderen og smak til med mer limejuice hvis det er nødvendig.

Sitrongress og limeblad kan byttes ut med strimler av sitron og limeskall og litt limejuice.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar