søndag 12. desember 2010

Bacalao


I førjulstiden går det slag i slag, da er bacalao takknemlig gjestemat. Bacalao kan lages til og trekkes dagen i forveien og varmes opp til gjestene kommer. Lager du bacalaoen samme dag kan du rydde og styre mens gryta passer seg selv på i et par tre timer på ovnen. Denne oppskriften passer til 6 personer


Bacalao

1 kg utvannet beinfri klippfisk
1 kg potet
4 løk
4bokser hakket tomat
2 røde chili
1 hvitløk
3 dl olivenolje
2-3 ss tomatpure
2 røde parika

Vann klippfisken ut i rikelig kaldt vann i minst to døgn, skift vann et par-tre ganger underveis. Skrell potet og løk, del i tynne skiver. Skjær også paprikaen i halve ringer. Finhakk chili og hvitløk.Bland tomatpureen med de hakka tomatene. Varm oljen med hvitløk, løk chili og paprika. Ta grønnsakene over i en bolle og legg potet, fisk, tomat og løk paprika blanding lagvis i oljen, begynn og avslutt med potet.

Kok bacalaoen opp og la den trekke på lav varme i 1-3 timer, til potetene er møre. Ikke rør i gryta men ”rist” den forsiktig innimellom, så den ikke brenner seg i bunn.

Jeg bruker å sette frem flatbrød og smør som tilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar