Kantarell danner sopprot (mykorrhiza) dvs. at den lever i samliv med trær. Den vokser ofte i blandingskog, skog med flere typer trær fra juli til sen høst.
Hatten er 3-12 cm bred, kjøttfull og traktformet med bølget kant. På undersiden av hatten har den gaffelgreinete ribber/årer fra hattkanten og nedover til stilken. Stilken er 3-10 cm høy ca 1 cm tykk og smalner nedover, kjøttet er hvitt eller blekgult, lukten er behagelig.
Kilde: norske sopper, Egeland og Myhr
Kantarellpai
1/2 kg kantareller
purre ca 10 cm
4 egg
1 dl rømme/kesam/yoghurt
Salt og pepper
1 forstekt paiskall
Riv kantarellene i mindre biter og skjær purren i tynne ringer. Stek kantarellene på panna i lag med purren til væsken fordamper og det begynner å brunes.
Legg soppblandingen i paiskallet. Vips sammen egg,rømme litt salt og pepper og hell det over fyllet. Stek paien på 200 grader i ca 30 minutter til fyllet stivner.
Lykken er et hemmelig kantarellsted.
Husk å få soppen kontrollert på soppkontroll før du spiser den.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar