En svensk favoritt og obligatorisk på julebordet. Det høres rart ut med ansjos i de gratinerte potetene, men ansjosene virker som et krydder og gir en god dybde i smaksbildet.
Jansons
6-8 poteter
1 pk matfløte
1 liten boks ansjos
salt og pepper
1 ss smør
Skrell og del potetene i chips store stykker. Kok potetene i matfløte, og med 4 ansjoser og litt av laken. Når potetene er møre has de i en ovnsfast form, fordel små smørkaltter over og gratiner i ovn i 10-20 minutter til potetene er gyldne på toppen.
Servert med koteletter i klementinsaus blir hver dag en fest.
Klementinsaus
Sjampinjong i terninger
Saft av 2-3 klementiner2 ss ripsgele eller rognebærgele
1 ss rødvinseddik
Brun kotelettene og legg de til side. Stek soppen og ha i saften av klementinene, rognebærgeleen og vineddiken. Kok til geleen er smeltet og legg i kotelettene og la dem trekke ferdig i sausen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar