Etter en lang og fredelig juleferie passer det godt med en liten smak av krydder på vei inn i det nye året. Dette brødet er perfekt følge til lange søndagsfrokoster eller som et dekadent innslag i matpakken.
Brød med epler kanel og nøtter
4 dl havregryn
3 dl grovmalt hvete
6 dl yoghurt naturell/kefir
2 ts kanel
2 grønne epler, revet
50 g gjær
1 ts salt
ca 7 dl hvetemel
3 dl hasselnøtter (grovhakket)
Rist havregrynene i tørr panne til de er gyllne, men ikke svidd.
Varm yoghurten og rør ut gjæren, og bland alt til deig i kjøkkenmaskin.
La deigen heve en times tid og lag to runde brød. Etterhev i ca 20-30 minutter og stek brødene i ca 30-45 minutter på 200ºC.
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlett