mandag 31. mai 2010

Ugressuppe


I går var det den årlige Arboretets dag, der hadde Soppforeningen i Bergen stand. Vi delte tradisjonen tro ut ugressuppe (neslesuppe), urtebrød, og geitramssaft.
Det var knallvær og hard konkurranse med 7-fjellsturen, men likevel gikk det med 30 l suppe.



Ugressuppe

Ca 2 l suppe
2 l nesler/ skvallerkål/ løvetann
4 store poteter
1 skive bacon
1 løk
4 ss hvetemel
5 dl melk
1,5 dl buljong (vann+ terning)
fløte
smør
salt og pepper

Skrell potetene og del i terninger, finhakk løken, og baconskiven. Surr potetene, løken og baconet i smøret. Ha i melet og spe med vann og melk og ha i buljongen. Kok suppa til potetene er helt møre og lett går i stykker. Bland i forvellede og hakkede nesler og fløte og server suppa rykende varm. Gjerne med grovt urtebrød.




Kunsten å plukke brennesle: Finn et sted med nesler, ta på gule oppvaskhansker (blå er også ok :) ). Plukk unge skudd, eller de yngste bladene i toppen av plantene.
Når du kommer hjem skyller du neslene i et dørslag og rister av litt vann. Ha dem i en kasserolle og legg på lokk og varm opp til de faller sammen og blir knallgrønne.
Hell neslene ut i dørslag igjen og skyll kjapt med kaldt vann. Hakk dem og ha dem i suppa, eller frys dem ned i porsjoner til senere bruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar