lørdag 6. februar 2010

Laks med tomatsaus og potetmos

Fisk gjør deg frisk, jeg håper virkelig det går troll i ord. Etter dagevis uten smaksans, håper jeg at denne friske lakseretten kan kutte gjennom forkjølelsen og gi meg smakene tilbake.

Laks med tomatsaus og potetmos

150-200 g laksefilet pr person og poteter til potetmos

Tomatsaus

2 tomater
2 ss bringebæreddik
5 ss matfløte
2 ss olivenolje
1 ts sukker
rikelig med hakket, fersk basilikum eller bladpersille

Hakk tomatene, svisj dem i olivenoljen. Mos dem med stavmikser og kok opp med bringebæreddik, sukker og matfløte og la det hele koke i noen minutter.

Potetmos

Skrell og del potetene i mindre biter, kok dem møre og sil av vannet. Mos potetene med en stauker og rør inn litt smør og olivenolje, spe gjerne med litt melk hvis du liker det.
Smak potetmosen til med salt, pepper og rikelig med hakket vårløk.

Stek laksen og server med potetmos og tomatsaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar