mandag 4. mars 2013

Lunsj omelett, lett som en plett.

Omelett er lettvindt lunsjmat og lager du en diger porsjon har du til lunsj til flere dager. Omelett holder godt i tett boks kjøleskap et par tre dager.
Jeg lager omeletten om kvelden og deler i porsjoner i plastbokser klare til å ta med i veska med litt salat i en pose ved siden av.
Du kan ta de du har til å smakssette omeletten med, bruk gjerne rester av kjøttpålegg og ost.

Jeg har lagd en variant med laks( favoritten så langt) og en med sjampinjong, rødløk og persille.

Basis omelett
2 egg
2ss vann/ melk
litt salt og pepper
Visp det lett sammen.

Laksefyll.
100 g laksefilet i terninger
chiliflak
tørket ramsløk eller vårløk.

Stek laksen kjapt på glovarm panne, jeg syns den blir god når den blir litt brunet.
Ta ut fisken og la panna kjøle seg litt ned. Ha i eggeblandingen og fordel fisken oppå, strø på chiliflak og tørket ramsløk.
La omeletten stivne og hell den ut på et fat til avkjøling.

Sjampinjongfyll
2 middels store sjampinjonger
1/2 liten rødløk
litt hakket bladpersille

Stek sopp og løk til de er lett brunet og myke, skru ned varmen og ha eggeblandingen over og strø på bladpersille. La omeletten stivne og avkjøl på fat.

Begge disse oppskriftene bruker jeg å dele i to. Det syns jeg er akkurat passe lunsj i lag med litt salat.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar