mandag 17. desember 2012

Tomatsild




Sild hører hører med til julens frokoster og kaffebesøk. Jeg må innrømme jeg lager sild jevnt og trutt gjennom året jeg syns det er veldig godt pålegg ellers også.
Til jul må jeg alltid ha tomatsild og middelhavssild da er julefrokosten reddet.

Gjertruds tomatsild

6  kryddersilfileter i biter
2-3 løk
2-4 laubærblad
1 dl sojaolje, eller annen nøytralolje
1 dl eddik 7%
1 dl ketchup
1,5 dl sukker
4 ss vann
2 ts hvit pepper
1-2 ss tørket dill

 Oljen, eddiken, ketchupen,sukkeret, dillen og vannet varmes til sukkeret er smeltet.
Avkjøles og helles over silden ogløken. La silden stå og trekke minst et døgn.
Lag gjerne dobbel posjon, denne går fort unna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar