søndag 26. august 2012
Hvitløksylta kantarell
Jøje meg, det vokser kantarell overalt.
Jeg har spist stekt eller stuet kantarell nesten hver dag i flere uker. I dag ble halve fangsten syltet med hvitløk, etter en oppskrift i boka Sopp av Trond Moi. Det blir godt tilbehør utover høsten.
Hvitløksylta kantarell
1 kg kantarell
10 fedd hvitløk
2 laubærblader
Salt
3 dl olivenolje
1dl hvitvins eddik
Ha soppen og hvitløken i en vid kasserolle og damp til alt vannet er borte. Hell på eddik og olje og gi det oppkok. La det avkjøles og hell på rene glass. Jeg brukte 1 dl med en ganske kraftig ekstra virgin oliven olje og 2 dl med en nøytral rapsolje. (måtte bruke det jeg hadde i hus)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar