I helgen hadde jeg med meg en flott gjeng damer, på urte og mat i fjæra kurs. Med mottotet, if you can't beat them, eat them, gikk vi løs på brennenesle, skvallerkål og løvetann.
Strandsneglene lever også farlig fremover. De ble til snacks, dampet i folie med smør og ramsløk.
Neslesuppa og skogssuppa var vi alle enige i var kjempegod, mens tangsuppa klarer vi å stå i mot neste gang...
Neslesuppe
2 l grønne blad, brennenesle
1 l buljong vann+ terning
2 ss maizenna
1 dl fløte
Skyll bladene først og klipp dem i små biter (bruk hansker). Kok opp buljong og ha i neslen, og kok bladene myke i buljongen, 5 minutter. Rist sammen fløte og maizenna til jevning og rør den i suppa. Kok opp suppa og smak til med salt. Suppa er god med kokt egg eller en rømmeklatt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar