torsdag 22. april 2010

Skalldyraften midt i uka

 
Blåskjell og reker er noe av det beste jeg vet. Denne gangen lagde jeg en asiatisk inspirert blåskjellgryte og spiste rekene naturell med hvitløksbrød til.
Når du kjøper blåskjell må de være ferske, og når du kommer hjem skyll skjellene i kaldt vann. Plukk ut de skjellene som er ødelagt og de som ikke lukker seg ved berøring eller et lett dunk.

Blåskjellgryte til 2

1 kg blåskjell
2 sjalottløk
3 fedd hvitløk
2 chili
1 tommel ingefær
1 sitrongress
1 flaske øl
1 hønsebuljong terning
sitronsaft
fersk koriander


Ta ut frøene av chilien og finhakk chili, hvitløk, sjalottløk, sitrongress og riv ingefæren.
Surr alt krydderet og sjalottløken i litt smør i en panne og hell i ølet (jeg bruker vanlig pils) og buljongen. Kok opp og ha i blåskjellene og legg på lokk. La skjellene dampe i 3-6 minutter til skjellene åpner seg. Ha i saften av 1 sitron og hakket fersk koriander.
Server i dype tallerkener og husk rikelig med servietter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar