torsdag 8. april 2010

Vårlig sitronkake


Våren er en deilig tid og en frisk og fin kake passer til alle anledninger. Hjemmebakt kake og kaffe er en vårglede alle bør unne seg, vi må nyte sola mens den "ny".



Sitronkake

225 gr smør
200 gr gyldent sukker
skall av tre sitroner
4 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
50 g malte mandler
saft av 1 sitron

Rør smør og sukker lyst og luftig, visp inn ett og ett egg i lag med mesteparten av sitronskallet (bruk resten i glasuren) og saften av 1 sitron. Sikt inn melet og vend inn mel og malte mandler (mandlene kan også males i foodprosessor).
Ha røren i en liten kakeform (20 cm) og stek på 180ºC i 45-60 minutter til en trepinne kommer ren ut. Bruk gjerne et grillspyd i tre til å teste om kaken er stekt. Avkjøl kaka i formen på rist.

Glasur

Bland saften av 1 sitron med melis og resten av sitronskallet til en lett flytende glasur og smør glasuren på kaken, når kaka er avkjølt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar