lørdag 15. mai 2010

Festdessert


17 mai fortjener en skikkelig festdessert, denne fromasjen er lekker og rosa. Pyntet med litt pisket krem, jordbær, blåbær og champagne i glasset er den klar for fest.


Den lages på 10 minutter kvelden i forveien og kan danderes lekkert i porsjonsglass, eller i en stor flott bolle for å tas med i gjestebud. Fromasjen på bildet, skal få et lite dekke av friske bær og mynteblader på toppen, før den serveres i middagsbesøk i ettermiddag.


Rosa fromasj

7 dl frossen skogsbærblanding
1,5 dl kremfløte
1, 5 dl yoghurt naturell (avrent eller matyoghurt)
5 pl gelattin
ca 1 dl melis

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Kjør halvtinte skogsbær til en fin mos i foodprosessor.
Pisk kremfløten med mesteparten av melisen. Bland inn yoghurten og bærmosen smak på blandingen om den trenger litt mer melis.
Kok opp litt vann i vannkokeren. Klem ut vannet av gelatinplatene, og rør gelatinen ut i ½ dl varmt vann. Visp gelatinen inn i fromasjen og hell det hele i en fin skål eller porsjonsformer. Sett i kjøleskap til å stivne minst 4 timer helst natta over.

Denne oppskriften gir ca 6-8 porsjoner.

2 kommentarer:

  1. Mmmmm, ser deilig ut! Og for en nydelig farge :D
    Ha en flott 17. mai!
    Solskinnshilsen fra Ellen,
    Jordnært

    SvarSlett
  2. Takk :)
    Den var nydelig også, vi spiste rubb og stubb.
    Jeg må lage en ny til i morgen.

    SvarSlett