søndag 13. februar 2011

Valentinsdessert

Hjemmelaget mektig sjokolademousse, sexy og perfekt dessert på en koselig hjemmekveld i lag med kjæresten.




Sjokolademousse

200g  70 % sjokolade
75 g smør
3 egg
50 g melis
2 ss cointreau (appelsinlikør)
Smelt smør og sjokolade over vannbad, skill eggene og visp plommene lett sammen. Stivpisk hvitene i lag med melisen.

Når sjokoladen og smøret er smeltet ta det av varmen, og rør i cointreau.  La det avkjøles lett og rør i eggeplommene. Vend inn eggehvitene til det er akkurat blandet og ha i posjonsformer eller en stor bolle.  La desserten stå 2- 3 timer og stivne i kjøleskap. Gir ca 6 posjoner

For en lettere sjokolademosse bruk melkesjokolade i stedet for 70 % mørk sjokolade og halver melismengden.
Hvis du ikke har cointreau kan du bruke cognac, whisky, kaffe eller appelsinjuice.


Server dessterten med appelsinfileter og mynteblad.