torsdag 10. oktober 2013

Syltet sopp.

Var på sopptur med en venninne i dag. Knallvær her på Os i dag og masse piggsopp i skogen.
Fantastisk å ha muligheten til å ta litt fri når været er som i dag. 
Soppen jeg plukket er nå på vei til å bli syltet i olivenolje. 
Fritt etter Trond Mois oppskrift i boka Sopp sopp. 

Syltet sopp.

4 dl olivenolje
1 dl hvitvinseddik 
2 sjalottløk 
5 cm purre
1 drøy kg blandet sopp
1 ts rosepepper og grønnpepper
1 kvast rosmarin

Varm 1 dl olje, ha i sopp og løk (kutt purre i 1/2 cm skiver og samme med sjalotten) kok til all vasken har fordampet. Tar ca ti minutter.
Ha i laubærblader og pepper og resten av oljen og eddik. La alt bli varmt, og trekk av plata og la soppen avkjøles. 
Ha det på rene glass. Holder ca 6 mnd. Oljen og eddik gjør det holdbart.

Kos dere :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar