Soppsoya (fritt etter Else Wiborg)
1,5 kg fersk sopp. Rørsopper er vist best, jeg brukte kantarell og blek piggsopp.
150 g grovt salt.
Kutt soppen i terninger og bland med saltet, legg soppen i en egnet boks under press. Soppen nåværende dekt av lake hele tiden. Sett det kaldt i en uke.
Sil av kraften og mål den opp. den skal kokes inn med rødvin og litt krydder.
Til 1 liter soppkraft trenger du:
2 dl rødvin
250g sukker
1 ss Rosepepper og grønn pepper
3-4Laubærblad
Begynn med å smelte sukkeret, la det brunes litt, pass på det svir lett.
Spe med soppkraften og la det koke i ca fem minutter. Tilsett vin og krydder. La det koke/ trekke i halvtime gjerne lenger hvis du har tid.
Sil av soppsoyaen gjennom et klede og sett den kaldt i et døgn. Sil den igjen for å få vekk evt bunfall og kok den opp og ha på rene flasker.
Lykke til, det er fortsatt litt sopp i skogen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar