I morgen søndag 2 juni er årets arboretets dag (http://www.uib.no/arboretet/arrangement/2013/01/arboretets-dag-2013 )
Da skal jeg stå på stand for Soppforeningen i Bergen(http://soppforeningen.weebly.com/) og dele ut smaksprøve på neslesuppe, soppchutney og mere annet godt fra skogen.
Velkommen innom fra kl 12-16, det blir aktivitetsløype for ungene og mange andre foreninger som også har stands.
I dag har jeg og to andre fra styret laget 15 l neslesuppe, den er basert på en enkel potetsuppe og i morgen er det bare å varme opp og tilsette fløte og nesler.
Neslesuppe med potet.
3 dl forvellet og finhakket nesle
2 store poteter
1 stor løk
1 l vann + urtesalt/ buljong
3 dl fløte eller H-melk
krydder timian og persille
smør
Skell og finhakk potet og løk, svisj grønnsakene myke i rikelig godt smør. Hell på vann urter og kok til poteten og løken er mør, ca 10 minutter. Kjør suppa glatt med stavmikser. Ha i melk/ fløte og nesler. Kok opp suppa og smak til med litt mer urtesalt hvis det trengs.
Server med grovt brød.
Bildet viser litt av årets neslefagst, ferdig forvellet og finhakket.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar