søndag 5. mai 2013

Årets ramsløk er i hus.



En liten ettermiddagstur i lag med en venninne resulterte i en bærepose med deilig ramsløk.
Enda så kald vår vi har hatt er ramsløken klar til plukking. Jeg har lagt det meste til tørk, men noe skal finhakkes og blandes i smeltet smør med litt sitronsaft og serveres til langtidstekt kjelår som dagens middag.

Ramsløksmør

ca 20 blad med ramsløk
250 g smør
saft av 1 sitron

Finhakk ramsløken og bland den med romtemperert smør og saften av 1 sitron.
Legg smøret på plastfolie og pakk den inn og rull den til en pølse, la smøret ligge i kjøleskap eller fryser. Da er det lett å ta ut og kutte av skvier til å ha på brød eller som tilbehør til kjøtt og fisk.


Glimt fra en tidligere ramsløksafari

1 kommentar:

  1. Hadde ikke peiling på hva det var,så æ måtte google.Spennende at man kan plukke det selv.

    SvarSlett