tirsdag 2. april 2013

Kjøttsuppe på et blunk

Litt dårlig planlegging og ingen ide om hva vi skal ha til middag. Det ble et dypdykk i kjøleskapets innerste klinker og kroker. Ut kom gulrot, kålrot, tre poteter, løk og en liten bit bacon. Ikke mye å skryte av men akkurat nok til en kjapp kjøttsuppe.
Kuttet alt i små terninger og etter 20-30 minutter var alt mørt og godt. Kjapt servert med litt flatbrød og smør.

Kjøttsuppe

1/2 kålrot
3 gulrøtter
2 middels løk
3 poteter
150 g bacon
1-1,5 l vann og kanskje litt salt
Kuttet alt i små terninger og lot det koke opp og trekke ferdig i ca 20-30 minutter.

Normalt ville jeg doblet oppskriften og laget rikelig til å fryse ned for å ha noe lett å ty til en annen gang. Jeg bruker også å ha i sellerirot eller persillerot og bruker røkt svineknoke eller oksebog i stedet for bacon. Det fine med kjøttsuppe er det blir godt nesten uansett.
Hvis du vil lage lapskaus i stedet ha i mindre vann og kok til potetene koker i stykker og jevner suppa, du kan og jukse litt og bruke en potetstapper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar