søndag 14. april 2013

Verdensbeste kake

I dag har jeg feiret bursdag og hatt kollegaer på middags og kakebesøk. Vi har storkost oss,  spist smitt og smule av kaka og rett og slett mollkosa oss.
Verdens beste kake (Kvæfjordkake) dukket opp på kakebordene hjemme hos mamma en gang på slutten av 80-tallet, og gudbedre den lever opp til verdens beste navnet.
Jeg har fått denne oppskriften fra mamma, hun har sikkert funnet den i et Hjemmet en gang i forrige århundre...





Verdensbeste

røre:
100 g smør
100 g sukker
2 dl hvetemel
2,5 ts bakepulver
4 eggeplommer
3 ss melk

marengs:
4 eggehviter
2,5 dl sukker
ca 15  hakka mandler/mandelflak
fyll:
2 dl vaniljekrem
2 dl pisket kremfløte

Rør smør og sukker hvitt, visp inn en og en eggeplomme og melken. Sikt i mel og bakepulver,
vend det forsikitig inn. Smør røra utover en bakepairkledt langpanne, sett tilside mens du lager marengsen.
Lag marengs av eggehvitene tilsett sukkeret litt etter litt, visp til marengsen er så stiv du kan snu bollen oppned uten at den faller ut.
Spre marengsen utover oppå røra i langpanna, og strø over med hakka mandler.

Stek på 160°C i 25-30 minutter, avkjøl kaka i formen. Del kaka i to og legg den ene på et stort fat. Bland vaniljekrem med pisket krem og bre det utover kaka, legg på den andre halvdelen med marengsen opp.

Server og nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar