Hjemmelaget mektig sjokolademousse, sexy og perfekt dessert på en koselig hjemmekveld i lag med kjæresten.
Sjokolademousse
200g 70 % sjokolade
75 g smør
3 egg
50 g melis
2 ss cointreau (appelsinlikør)
Smelt smør og sjokolade over vannbad, skill eggene og visp plommene lett sammen. Stivpisk hvitene i lag med melisen.
Når sjokoladen og smøret er smeltet ta det av varmen, og rør i cointreau. La det avkjøles lett og rør i eggeplommene. Vend inn eggehvitene til det er akkurat blandet og ha i posjonsformer eller en stor bolle. La desserten stå 2- 3 timer og stivne i kjøleskap. Gir ca 6 posjoner
For en lettere sjokolademosse bruk melkesjokolade i stedet for 70 % mørk sjokolade og halver melismengden.
Hvis du ikke har cointreau kan du bruke cognac, whisky, kaffe eller appelsinjuice.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar