Midt i jula er det godt med en frisk dessert. Når vi er stappa på pinnekjøtt, riskrem og karamellpudding, er det utrolig godt med fruktsalat som et lite hvileskjær.
Jeg beregner ca 1 frukt pr person, du kan godt lage litt ekstra. Frukten holder seg godt en dag eller to i sukkerlaken.
Sukkerlake til fruktsalat
1 dl sukker
2 dl vann
2 stjerneanis1 kanelstang
Bland alt til sukkerlaken i en kasserolle og varm opp til sukkeret er oppløst og sukkerlaken blir blank. Trekk kasserollen av plata og la det stå til laken blir kald.
I fruktsalaten kan du slå deg løs med den frukten du liker, jeg bruker bananer, eple, pære, klementiner, stjernefrukt, mango, druer og persimon (se bildet). Jeg beregner 1 frukt pr person (er vi fem personer blir det 1 banan, 1 eple, 1 pære osv). Del frukten i små terninger og la frukten trekke i sukkerlaken i minst en time før servering. Fruktsalat er veldig godt servert med råkrem, som er en blanding av eggedosis og pisket krem.
Råkrem
Eggedosis av 1 egg med 1 ss sukker
Blandes med 1 pisket krem av 1 dl kremfløte.
Sukkeret kan godt sløyfes i kremen, siden frukten ligger i sukkerlake.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar