Bacalao
1 kg utvannet beinfri klippfisk
1 kg potet
4 løk
4bokser hakket tomat
2 røde chili
1 hvitløk
3 dl olivenolje
2-3 ss tomatpure
2 røde parika
Vann klippfisken ut i rikelig kaldt vann i minst to døgn, skift vann et par-tre ganger underveis. Skrell potet og løk, del i tynne skiver. Skjær også paprikaen i halve ringer. Finhakk chili og hvitløk.Bland tomatpureen med de hakka tomatene. Varm oljen med hvitløk, løk chili og paprika. Ta grønnsakene over i en bolle og legg potet, fisk, tomat og løk paprika blanding lagvis i oljen, begynn og avslutt med potet.
Kok bacalaoen opp og la den trekke på lav varme i 1-3 timer, til potetene er møre. Ikke rør i gryta men ”rist” den forsiktig innimellom, så den ikke brenner seg i bunn.
Jeg bruker å sette frem flatbrød og smør som tilbehør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar