søndag 12. september 2010

Laksegryte med pepperotsaus

Pepperrot er kruttsterkt og utrolig godt, den gir et skikkelig spark i smaksløkene.
Dyrker du pepperrot selv er det lurt å ha den i et eget bed, for akkurat som skvallerkålen blir hver lille rotbit til en ny plante. Pepperrot er godt, men det er ikke nødvendig med hagen full. Jeg kjøper pepperrot på butikken, jeg har allerede nok spiselig ugress i hagen...



Laksegryte med pepperrot
Til 4 personer

1 kg laks i terninger
1/2 blomkål
1 paprika
1/2 squash1 pk sukkererter
1/2 purre
1 beger creme fraiche
2-5 ss revet pepperrot
sitronsaft

Del grønnsakene i terninger og riv pepperroten. Varm creme fraichen i en kasserolle og ha i grønnskene og mesteparten av pepperroten, la det småkoke til grønnsakene er møre.
Ha i fisken og smak til med mer pepperrot (hvis det trengs) og litt salt og sitronsaft, la gryta trekke til fisken er ferdig, ca 5 minutter.

Jeg syns denne gryteretten er god servert alene med bare litt salat til, men den er også god med råkost og kokte poteter til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar