søndag 5. september 2010

Kremler

Kremler, er nydelige matsopper, med sprø konsistens som gjør seg veldig godt i salat.
Kremler er en stor gruppe sopper med lyse skiver og sprøtt soppkjøtt. De kan ha alle mulige farger på hatten, røde, gule, blå, grønne. De er ikke nybegynnersopper da de har forvekslingsarter som kan være farlige. Bl.a flere fluesopper.


På bildet er det Broket kremle og en sandsopp ( den gule)

Spis kun sopp du er helt sikker på hva er eller har fått kontrollert.




Salat med broket kremle.

1 jordbærkurv med broket kremle eller andre kremler
1 boks salat og grytebønner
2 gulrøtter, revet
1/4 hode isbergsalat
1/2 agurk

Del kremlene og stek dem i tørr panne til væsken har fordampet, ha i litt smør og la soppen steke noen minutter med smøret.
Lag salaten og bland i kremlene, de beholder sin sprø konsistens etter steking.
Denne salaten er en god lunsjsalat, med bare litt olivenolje og balsamicoeddik som dressing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar