lørdag 30. januar 2010

Knasende gode knekkebrød

Det er ikke bare småfuglene som har godt av litt frø i hverdagen. Hjemmebakte knekkebrød med blåmuggost og druer, mmm...


Knekkebrød

4 dl havregryn

4 dl grovt rugmel
1 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl gresskarfrø
1 dl havre kli
1 ts salt
7dl kokende vann
1 ss granskuddsirup/honning

Kjør halvparten av alle ingrediensene kjapt i foodprosessor, og bland med resten og kokende vann.
Rør ut granskuddsirupen i det kokende vannet før det blandes i det tørre.
Spre deigen tynt ut på to stekebrett dekket med bakepapir, og stek på 200ºC i 7-10 minutter, ta plata ut og del brødet opp i ruter og stek videre i 10-15 min på180ºC.
Del brødene fra hverandre og tørk de på lav temperatur (ca 50ºC) i ca en time. Jeg setter de opp på høykant i rista liggende over langpanna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar